همه چیز درباره دوربین تفنگ بادی
یکی از قسمت های مهم تفنگ، دوربین آن است؛ که می تواند تیراندازی را برای افراد بسیار راحت تر و دقیق تر کند. اما برای استفاده بهتر و کارآمدتر از امکانات یک دوربین تفنگ، لازم است تا اطلاعات کاملی در مورد نحوه عملکرد، چگونگی تنظیم، روش استفاده و نوع دوربین مناسب برای هدف خود را بدانید.
در این مقاله سعی می کنیم تا اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم تا با استفاده از آن بتوانید دوربین مناسب برای فعالیت های خود را تهیه کرده و با تنظیمات درست و حرفه ای، هدف گیری دقیق تری داشته باشید.
انواع دوربین تفنگ بادی
دوربین های تفنگ به دو دسته اصلی زوم ثابت (Fixed Scope) و زوم متغیر (Variable Scope) تقسیم می شوند.
دوربین های زوم ثابت (Fixed Scope)
این روزها شرکت های کمتری تمایل به تولید این نوع از دوربین ها دارند به همین دلیل هم این نوع از دوربین ها کمیاب تر هستند. دوربین های زوم ثابت دارای یک محدوده زوم هستند و نمی توان زوم تصویر را در آن ها کم یا زیاد کرد. این نوع از دوربین ها برای شلیک هایی که معمولا از فواصل ثابت انجام می شوند کاربرد دارند.
مزایای دوربین های زوم ثابت
- برای ساخت این دوربین ها از لنزهای کمتری استفاده شده، به همین دلیل هم، دوربین های زوم ثابت وزن کمتری دارند.
- این دوربین ها تصویر شفاف تر و با کیفیت تری را ارائه می دهند.
- دوربین های زوم ثابت پیچدگی ندارند و بسیار راحت تر می توان از آن ها استفاده کرد.
- تولید این دوربین ها هزینه کمتری دارد و به همین نسبت هم قیمت خرید آن ها کمتر و مناسب تر است.
دوربین های زوم متغیر (Variable Scope)
این دوربین ها همان طور که از نامشان پیداست، دارای محدوده زوم متغییر هستند و می توان با توجه به هدف محدوده زوم آن را تغییر داد. استفاده از دوربین های زوم متغییر مرسوم تر است.
مزایای دوربین های زوم متغییر
- این نوع از دوربین ها کاربرد بیشتری دارند و می توانند برای انواع تیراندازی ها مورد استفاده قرار بگیرند.
- محدوده زوم و قدرت این نوع از دوربین ها تنوع زیادی دارد.
انتخاب دوربین تفنگ بادی مناسب
در قسمت قبل گفته شد که دوربین های زوم ثابت و زوم متغییر تفاوت هایی با یکدیگر دارند و هرکدام از آن ها برای یک نوع از تیراندازی کارآمدتر است. قدرت زوم دوربین ها از اصلی ترین مواردی است که باید در هنگام خرید به آن توجه کرد.
بر روی دوربین های تفنگ با زوم ثابت عددی مانند 32x4 نوشته شده است. عدد اول یعنی 4 نشان دهنده قدرت زوم دوربین است و عدد دوم (32)، قطر عدسی به کار رفته در دوربین را به میلیمتر نشان می دهد.
اطلاعات مربوط به دوربین های زوم متغییر با سه عدد نشان داده می شود. به طور مثال 40x3-9 یعنی حداقل قدرت زوم در این دوربین 3 است و حداکثر زوم آن 9. عدد 40 در این بین، نشان دهنده قطر عدسی به کار رفته در دوربین است.
هر چقدر قدرت زوم دوربین تفنگ بالاتر باشد، میدان دید کاهش بیشتری خواهد داشت و این دو با یکدیگر رابطه عکس دارند. به همین دلیل هم هر نوع دوربین برای شرایط خاصی مناسب است.
دوربین های با قدرت زوم کم تر برای تیراندازی در فواصل کم تر و هدف های متحرک مناسب تر است و دوربین هایی که بازه زوم بالاتری دارند برای اهداف ثابت که در فاصله دور قرار دارند کارآمدتر هستند.
بنابراین قبل از خرید دوربین مناسب برای تفنگ، حتما باید به موارد استفاده آن توجه کرد و براساس آن دوربین مناسب را انتخاب کرد.
اجزای تشکیل دهنده دوربین تفنگ بادی
دوربین تفنگ از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به معرفی و بررسی این قسمت ها می پردازیم.
بخش های داخلی دوربین تفنگ
درون دوربین یک لنز (عدسی) شئی وجود دارد که در قسمت جلویی لوله دوربین قرار گرفته و اجازه ورود نور به درون دوربین را می دهد. یک لنز چشمی هم در قسمت عقبی دوربین قرار می گیرد تا تیرانداز بتواند تصویر را از درون چشمی ببیند. در پشت لنز شئی لنزی که وظیفه فوکوس را بر عهده دارد قرار می گیرد. در بین لنز شئی و لنز فوکوس یک لوله به نام ارکتور قرار دارد این لوله شامل لنزهای بزرگنمایی و رتیکل (Reticle) می شود.
لنز بزرگنمایی در زمان افزایش به سمت جلو حرکت می کند و در زمان کاهش بزرگنمایی به سمت عدسی چشمی برمی گردد.
بخش های خارجی دوربین تفنگ
بخش بیرونی دوربین تفنگ یک لوله فلزی است که لنزها را در جای خود ایمن نگه می دارد. روی بخش خارجی کنترل کننده هایی قرار دارند که با استفاده از آن ها می توان لنزها را تنظیم کرد تا به تصویری صاف و دقیق دست یافت. دوربین های امروزی به طور معمول دارای 2 الی 3 تورت یا طبلک هستند که با استفاده از آن ها می توان دوربین را به صورت دقیق تنظیم کرد.
با تورت تنظیم برد که در قسمت بالایی دوربین قرار دارد می توان رکتیکل یا مویی را به سمت بالا یا پایین حرکت داد تا با زاویه دید تیرانداز هماهنگ شود.
یک تورت دیگر در سمت راست دوربین قرار گرفته است که می توان با تغییر آن مویی را در جهت راست و چپ جا به جا کرد.
با کمک این دو تورت تیرانداز می تواند هدف خود را با رکتیکل تنظیم کند و تیراندازی موفق تری داشته باشد.
تورت دیگر پارالکس نام دارد که هدف و رتیکل را در یک فاصله کانونی تنظیم کند و دیگر وقتی سر تیرانداز جا به جا شود از تار شدن هدف در دوربین جلوگیری می کند. بیشتر دوربین های تفنگ دارای این تورت هستند، که می تواند در سمت چپ دوربین یا به شکل یک حلقه در سمت جلو دوربین قرار داشته باشد.
نحوه صحیح تنظیم دوربین تفنگ
برای انجام این کار باید ابتدا پایه مناسب دوربین را روی اسلحه سوار کرد و سپس دوربین را روی آن قرار داد. باید دقت داشت تا عدسی چشمی سمت چشم تیرانداز و عدسی شئی به سمت جلو قرار گرفته باشد. زمانی که از تراز بودن دوربین اطمینان حاصل شد پیچ پایه ها باید سف تر شود تا دوربین در جای خود ثابت قرار بگیرد.
در مرحله بعد باید رتیکل دوربین را با دقت تنظیم کرد. ابتدا با کمک تورت تنظیم برد رتیکل را در مرکز تنظیم کرده و سپس با تورت سمت راست رتیکل را در محور x جا به جا نموده تا رتیکل در نهایت در موقعیت ساعت 12 و مرکز قرار بگیرد.
بعد از تنظیمات ضروری، در یک مکان ترجیحا سربسته که باد باعث انحراف تفنگ و گلوله نشود، می توان با چند شلیک به هدف، از صحیح بودن تنظیمات دوربین اطمینان حاصل کرد. بعد از هربار شلیک جای گلوله روی هدف باید چک شود تا بتوان از آن تنظیم بودن دوربین را نتیجه گیری کرد. اگر تیر به سمت های مختلف و جهت های مختلفی انحراف دارد، باید از تورت های بالا و راست استفاده کرد تا این انحراف را تصحیح کرد. این کار انقدر تکرار می شود تا رتیکل دوربین در بهترین موقعیت قرار بگیرد. اگر دوربین تفنگ از نوع زوم متغییر باشد، باید این کار را در فواصل مختلف انجام دارد تا از صحیح بودن رتیکل در تمام بردها اطمینان حاصل کرد.
تفاوت دوربین های (First Focal Plane) FFP و SFP (Second Focal Plane)
تفاوت این دوربین ها در تغییر ارزش میلداتها و تغییر سایز رتیکل است. در دوربین های FFP اگر رتیکل با افزایش زوم به سمت جلو ارکتور حرکت کند تغییر سایز می دهد. این تغییر سایز رتیکل با افزایش زوم باعث می شود هر چقدر هم که افزایش زوم وجود داشته باشد هدف و رتیکل باهم هماهنگ باشد و تصویر تار نشود. دوربین های SFP این قابلیت را ندارند.
دلیل وجود گاز در برخی از دوربین های تفنگی چیست؟
حتما در هنگام خرید دوربین متوجه شده اید که در اطلاعات ارائه شده برای بسیاری از آن ها، به وجود گاز در فضای داخلی دوربین اشاره شده است.
تیراندازی به صورت معمول در فضای خارجی و در موقعیت های مختلف آب و هوایی انجام می شود. آب و هوا در زمان تیراندازی می تواند، مه آلود، شرجی و یا پر از گرد و غبار باشد، که سبب بخار گرفتن و یا تار شدن دوربین می شود. سازندگان دوربین های شکاری برای رفع این مشکل از گاز استفاده کرده اند. گاز موجود درون فضای داخلی دوربین از بخار کردن لنز ها و جذب و جمع شدن گرد و غبار روی آن جلوگیری می کند.
پیش تر از گاز نیتروژن برای ضد آب ساختن دوربین و لنزهای آن استفاده می شد، اما این روزها ترکیب گاز آرگون/ کریپتون برای این هدف مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر قصد خرید تجهیزات تیراندازی مانند دوربین تفنگ را دارید، باید توجه داشته باشید که کیفیت تیراندازی شما تا اندازه زیادی به کیفیت و مناسب بودن تجهیزات شما وابسته است.
فروشگاه درنا کمپینگ از بهترین فروشگاه های خرید تجهیزات و محصولات مربوط به تیراندازی است که یکی از کامل ترین مجموعه محصولات را داراست. شما می توانید پس از مطالعه اطلاعات محصول مورد نظر خود، با اطمینان از کیفیت و تضمین بازگشت کالا، سفارش خرید خود را در سایت به ثبت برسانید. همچنین شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره رایگان با شماره تلفن 02188896753 با کارشناسان درناکمپینگ در ارتباط باشید.